LAVA MAFINI
POTREBNI SASTOJCI:
-250 g Menaž čokolade
-50 g putera
-4 jajeta
-120 g brašna
-120 g šećera
-1 kesica vanilin šećera
-1 kašika kakaoa
-1 kašika ruma
-prstohvat soli
PRIPREMA:
1.Menaž čokoladu izlomiti i staviti je, zajedno, sa iseckanim puterom da se otopi, na pari. Otopljenu mešavinu čokolade i putera ostaviti da se prohladi.
2.Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca staviti u vanglicu i, uz postepeno dodavanje mešavine šećera i vanilin šećera, umutiti u čvrstine. Dodati žumanca i umutiti da smesa postane penasta. Ubaciti prohlađenu čokoladu i rum pa, mikserom, sjediniti.
3.Brašno, kakao i prstohvat soli pomešati i dodati u smesu sa čokoladom. Mikser smanjiti na najmanju brzinu i sjediniti brašno, sa ostalim sastojcima.
4.Kalup za mafine (12 kom.) obilno premazati puterom, sipati čokoladnu smesu (do 2/3 ukupne visine otvora za mafine) i staviti kalup u frižider, na 2 sata.
5.Rernu ugrejati na 160 stepeni. Posle proteka datog vremena kolač staviti da se peče. Lava mafin peći TAČNO 12 minuta. Izvaditi kalup, malo prohladiti i poslužiti.
-250 g Menaž čokolade
-50 g putera
-4 jajeta
-120 g brašna
-120 g šećera
-1 kesica vanilin šećera
-1 kašika kakaoa
-1 kašika ruma
-prstohvat soli
PRIPREMA:
1.Menaž čokoladu izlomiti i staviti je, zajedno, sa iseckanim puterom da se otopi, na pari. Otopljenu mešavinu čokolade i putera ostaviti da se prohladi.
2.Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca staviti u vanglicu i, uz postepeno dodavanje mešavine šećera i vanilin šećera, umutiti u čvrstine. Dodati žumanca i umutiti da smesa postane penasta. Ubaciti prohlađenu čokoladu i rum pa, mikserom, sjediniti.
3.Brašno, kakao i prstohvat soli pomešati i dodati u smesu sa čokoladom. Mikser smanjiti na najmanju brzinu i sjediniti brašno, sa ostalim sastojcima.
4.Kalup za mafine (12 kom.) obilno premazati puterom, sipati čokoladnu smesu (do 2/3 ukupne visine otvora za mafine) i staviti kalup u frižider, na 2 sata.
5.Rernu ugrejati na 160 stepeni. Posle proteka datog vremena kolač staviti da se peče. Lava mafin peći TAČNO 12 minuta. Izvaditi kalup, malo prohladiti i poslužiti.
Autor posta:Sofija
Коментари
Постави коментар